ABC Linkruil

Download jouw gratis SEO checklist!
70+ checks voor direct meer resultaat uit je SEO

  • Direct gratis in je mailbox
  • Mis niets en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
  • Direct toepasbare SEO tips

Wat is een ABC linkruil?

ABC linkruil wordt ook wel drieweg linken genoemd. Je hebt hier 3 websites met gelijkgestemde onderwerpen voor nodig. 2 van deze websites zijn in jouw eigendom (bijvoorbeeld A en C). De websites mogen niet naar elkaar linken.

  • Website A (in jouw beheer)
  • Website B (website waar je een banklink van wilt ontvangen om jouw website te laten stijgen, niet in jouw beheer)
  • Website C (website in jouw beheer waarvan je de domeinwaarde wilt laten stijgen)

Zo kan website A verwijzen naar website B. Website B linkt vervolgens naar C. Omdat er met een ABC link constructie géén van alle websites direct van en naar elkaar verwijzen is het voor Google een stuk moeilijker om de linkruil te detecteren en zul je meer domeinwaarde opbouwen. ABC linkruil levert dus zeker kwalitatieve backlinks op. Je linkt vanaf website A naar een website die niet in jouw beheer is omdat degene die website B in bezit heeft ook wil dat zijn domeinwaarde stijgt (in ruil voor de link die hij naar jouw plaatst).

ABC linkruil

Hoe werkt een ABC linkruil het beste?

ABC linkruil is het meest doeltreffend en effectief met verschillende IP-adressen en domeinen. Bij voorkeur heeft elke website een ander IP-adres en dus ook een ander domein. De zoekmachine kan nagaan of het IP-adres van de websites gelijk of anders is.

Gelijkheid wil je natuurlijk voorkomen. Als het om websites met hetzelfde IP-adres of overeenkomend domein gaat, zijn je links namelijk een stuk minder waardevol. Er zijn ontzettend veel bedrijven die aanvragen krijgen voor ABC linkruil.

Bijvoorbeeld van websites met een soortgelijk aanbod of een bedrijf dat actief is in een gerelateerde branche. De aanvrager verwijst zijn bezoekers naar de website in kwestie. Gewoonweg om zijn verkeer van waardevolle content en informatie te kunnen voorzien.

Waarom kiezen voor ABC linkruilen?

Kiezen voor deze vorm van linkruilen doe je niet zomaar. De belangrijkste reden voor ABC linkruil is misschien wel de zoekmachine optimalisatie van jouw website. Met deze doeltreffende vorm van linkbuilding, kun je ook de autoriteit van jouw website verbeteren. Uiteindelijk zorgt dat er ook voor dat nieuwe website pagina’s goed worden geïndexeerd.

Een ABC linkruil kan dus een belangrijk onderdeel zijn van een SEO strategie. Het kan in ieder geval een positieve invloed hebben op een specifieke campagne. Bijvoorbeeld als wanneer je nét te veel concurrentie hebt met een keyword dat belangrijk is voor jou. Een ABC linkruil kan dan het verschil maken voor wat betreft de positie binnen de zoekmachines.

Om te kunnen bepalen hoe interessant en relevant deze pagina's zijn voor jouw bezoekers, maakt Google gebruik van de geplaatste links. Je ontvangt dus feitelijk gezien een stem. Een goede positie binnen de zoekmachine én website autoriteit zijn dus eigenlijk de meest voorname redenen waarom je zou kiezen voor ABC linkruilen.

ABC linkruil versus AB linkruilen

Geef altijd de voorkeur aan ABC linkruil. AB linkruilen kan leiden tot een penalty van de zoekmachine. Google heeft namelijk snel door dat het hier niet om links gaat die door de beheerder van de website worden geplaatst. Vermijd dus directe linkuitwisseling tussen twee websites.

Drieweg of ABC linken uitbesteden of zelf doen?

Drieweg linken of ABC linkruil kan zeker bijdragen aan de zoekmachine optimalisatie of SEO van jouw website. Mits dit op de juiste manier wordt toegepast natuurlijk. Je kunt ABC linkruil dan ook het beste overlaten aan een SEO specialist. Wil je liever zelf aan de slag met linkbuilding? Verkies dan altijd ABC linkruil boven AB linkruilen en zorgt voor aparte IP-adressen en domeinen. Een ondoordachte fout neemt namelijk risico’s met zich mee.

Klaar om te groeien?

Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op via: 085 - 303 81 81