Answer the Public

Download jouw gratis SEO checklist!
70+ checks voor direct meer resultaat uit je SEO

  • Direct gratis in je mailbox
  • Mis niets en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
  • Direct toepasbare SEO tips

Wat is Answer The Public en hoe krijg je er meer bezoekers door op je website?

AnswerThePublic is een tool waarmee je een zoekwoorden onderzoek kunt doen. De tool voorziet je van zoekvragen die gerelateerd zijn aan een specifieke zoekterm. Deze worden gevisualiseerd en weergegeven als een afbeelding. Je hebt daarbij de keuze uit verschillende categorieën. Zoals hoe, waar, wat, wanneer, waarom en wie.

Voorbeeld van AnswerThePublicVoorbeeld van een zoekwoorden onderzoek in AnswerThePublic.

In bovenstaande afbeelding zie je een voorbeeld van alle zoekwoorden en vragen waar mensen op zoeken bij de zoekterm: "Google Analytics". Deze vragen en zoekwoorden zou je kunnen gebruiken om landingspagina's en informatieve blog berichten over te schrijven. Waardoor je uiteindelijk meer bezoekers uit Google op je website krijgt.

Hoe gebruik je de Answer The Public tool?

De tool heeft een gratis en een betaalde versie. Ook de gratis versie van Answer The Public kun je gebruiken om meer bezoekers te krijgen op jouw website. Het gaat dan om zowel betaald als organisch verkeer. Binnen de tool van Answer The Public kun je kiezen voor een visuele of een data layout. Een tabel is in eerste instantie makkelijker om mee te werken.

AnswerThePublic tabel voorbeeld

Je kiest als eerste de gewenste taal en het land. Wanneer je een zoekwoord invult voorziet de tool je van alle mogelijke vragen welke gerelateerd zijn aan die term. Ook kun je gebruik maken van andere suggesties die in combinatie met het zoekwoord worden gebruikt. Deze waardevolle informatie voorziet je dus gelijk van een goede basis voor jouw contentstrategie. De data van Answer The Public kun je namelijk direct exporteren en downloaden.

Let op:

AnswerThePublic is in de basis een betaalde tool. Je kunt maar één keer per dag een gratis zoekwoorden onderzoek doen. Zorg er dus voor dat je eerst alles goed instelt voordat je op zoeken klikt.

Meer websiteverkeer met Answer The Public

Door gebruik te maken van de tool heb je de beschikking over longtail zoekwoorden en zinnen. Daarmee kun je het aantal organische bezoekers op jouw website vergroten. Deze zoekwoorden en zinnen kun je natuurlijk ook gebruiken als je wilt inzetten op betaald websiteverkeer. Met Answer The Public kun je ook jouw Google Snippets optimaliseren.

Als je een vraag zoekwoord intypt op Google, krijg je direct het antwoord waarom je vraagt. Zonder dat je door hoeft te klikken naar andere websites. Naast de featured snippets krijg je ook te zien wat mensen nog meer vragen. Wanneer je gebruik maakt van Answer The Public, is de kans veel groter dat jij die kunt beantwoorden. Je hebt namelijk de beschikking over ontzettend veel gerelateerde suggesties en vragen. Daarnaast kun jij je positioneren als een autoriteit. Je bereikt de doelgroep die je wilt en kunt ze ook beter in beeld brengen.

Als je meer verkeer wilt ontvangen op jouw website met Answer The Public, is het goed om een zo natuurlijk mogelijke spreektaal te gebruiken. Zoekopdrachten worden namelijk steeds meer én vaker ingesproken. De termen klinken dan anders dan wanneer ze getypt worden.

Klaar om te groeien?

Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op via: 085 - 303 81 81