HTML broncode

Download jouw gratis SEO checklist!
70+ checks voor direct meer resultaat uit je SEO

  • Direct gratis in je mailbox
  • Mis niets en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
  • Direct toepasbare SEO tips

Wat is HTML broncode?

HTML broncode is een stuk tekst waarin alle statische elementen van een website bevat. In deze code staan bijvoorbeeld de teksten die te zien zijn op een website. Maar ook de afbeeldingen en indeling van de website. Alle dynamische elementen van een website worden geladen met andere programmeer talen zoals PHP en JavaScript. Denk bijvoorbeeld aan inlog formulieren, afrekenen etc.

Hoe kun je de HTML broncode van een website inzien?

Je kunt de HTML broncode van een website op verschillende manieren inzien. Zo kun je in Google Chrome en Firefox de broncode van een website bekijken door de toetsencombinatie: "CTRL + U" te gebruiken. Er opent vervolgens automatisch een nieuw venster waarin je de broncode van een website kunt bekijken.

HTML broncode van een website bekijken

HTML broncode van je website verbergen

Omdat een HTML bestand alle opmaak en code bevat om de website op het scherm van een gebruiker te tonen is het niet mogelijk om de HTML code te verbergen voor een gebruiker. Je kunt het wel moeilijker maken om de HTML code in te zien door bijvoorbeeld met JavaScript bepaalde acties moeilijker te maken (zoals het klikken met de rechtermuisknop of het doen van bepaalde toetsen combinaties). Maar is onmogelijk om de broncode van een website te verbergen die zichtbaar moet zijn voor een gebruiker.

Dit is bijvoorbeeld hetzelfde met afbeeldingen, sommige klanten vragen aan ons om afbeeldingen te verbergen op hun website. Maar dit is niet mogelijk omdat de afbeelding ook op het scherm van de gebruiker getoond moet worden. Dan is het (met wat technische kennis) altijd mogelijk om de afbeelding op te slaan.

Je kunt het een gebruiker dus alleen moeilijker maken maar niet onmogelijk!

Klaar om te groeien?

Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op via: 085 - 303 81 81