Een scripttaal voor internetpagina's

PHP staat voor Hypertext Preprocessor en is een scripttaal die gebruikt wordt om internetpagina's, met name in Linux, mee te maken. De scripttaal wordt uitgevoerd op de server uitgevoerd en niet aan de kant van de client, zoals bijvoorbeeld Javascript wel doet.

Geavanceerder dan HTML

PHP kan beschouwd worden als een meer geavanceerde soort programmeertaal dan HTML, CSS of JavaScript. Waar HTML de statische kant van de website bepaald, denk aan design elementen of andere vormgeving. PHP is onder meer in staat om, onder documenten op de server te bewerken. Hierdoor is het met PHP mogelijk om bezoekers te laten inloggen, een zoekfunctie te maken of gebruikers af te laten rekenen. Het fijne aan PHP is dat de programmeertaal Open Source is en iedereen er gratis mee aan de slag kan. Ten slotte is handig om te weten dat je HTML-pagina's die gebruikmaken van PHP herkent aan de extensie ".php", ".php7" of ".phtml". Waarvan in de praktijk vrijwel alleen .php gebruikt wordt.

Mis niets!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkeling op SEO en online marketing gebied? Vul dan onderstaand formulier in en ontvang altijd als eerste onze nieuwste blogs.

Marketing door