Hoe vind je een goede en betrouwbare website bouwer?

Download jouw gratis SEO checklist!
70+ checks voor direct meer resultaat uit je SEO

  • Direct gratis in je mailbox
  • Mis niets en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
  • Direct toepasbare SEO tips

Hoe vind ik een goede/betrouwbare webbouwer?

Tegenwoordig is een website waarschijnlijk een van de eerste dingen waar je aan denkt als je je hebt ingeschreven bij de Kamer van koophandel, dit naast de visitekaartjes en je huisstijl. Natuurlijk wil je zo professioneel mogelijk overkomen richting je klanten, dus je gaat opzoek naar een webbouwer die dit voor je kan regelen. Waar moet je nou precies op letten bij het kiezen van een goede en vooral betrouwbare webbouwer?

De website van de bouwer zelf

Als allereerst zou je eens een goede blik kunnen werpen op de website van de bouwer zelf.

De vraag is natuurlijk “Als een webbouwer zijn eigen website niet op orde heeft waarom zou hij dit dan wel voor jouw website doen?”. Waar moet je nou precies opletten bij het doornemen van hun website?

  • Lees reviews én niet alleen op de website zelf, ga in Google op zoek naar reviews over de website bouwer;
  • Ziet de website er naar jouw mening professioneel genoeg uit;
  • Staat er een correct KVK nummer vermeld;
  • Kan je makkelijk contact met ze opnemen, zowel per mail als telefoon (staat er alleen een 06 nummer vermeld op de website? Dan heb je vaak te maken met een freelancer of iemand die dit erbij doet als hobby).
  • Hebben ze een portfolio en zien deze websites er even goed uit;
  • Zijn de teksten op hun website in goed Nederlands geschreven;

Neem contact met ze op

Nu denk je een goede webbouwer te hebben gevonden en zou je graag meer te weten komen over hoe het allemaal in zijn werk gaat. Als er een telefoonnummer vermeld staat op de website zou je telefonisch contact met ze op kunnen nemen. Natuurlijk kan je dan de vragen stellen die je hebt, maar let ook vooral op hoe het gesprek zelf verloopt. Vraag niet om een afspraak maar bel de partij op en kijk of je direct iemand aan de lijn krijgt. Er zijn website bouwers die het als hobby erbij doen. Dit is leuk als je op zoek bent naar een goedkope website, maar als je bedrijf afhankelijk is van een website dan wil je wel direct iemand aan de lijn hebben bij eventuele problemen.

Mocht er geen telefoonnummer op de website vermeld staan, dan kan je natuurlijk een mail sturen. Hierbij zou je in de gaten kunnen houden hoelang het duurt voordat je mail beantwoord wordt. Je wilt tenslotte altijd snel geholpen worden als je besluit klant te worden.

Verder kun je vragen of ze naast het laten maken van websites ook nog andere diensten aanbieden. Zoals bijvoorbeeld het uitbesteden van Google Ads of andere online marketing diensten.

De techniek achter de website

Tegenwoordig zijn er heel veel webbouwers die websites maken door middel van WordPress. WordPress is een CMS systeem waar je zelf de teksten en foto’s op je website mee kan aanpassen. Wat erg handig is, want je wilt natuurlijk altijd zelf de controle hebben over je eigen website. Hoewel Wordpress wereldwijd het meest gebruikte CMS systeem is, wil het niet zeggen dat dit ook de beste is.

Naast Wordpress zijn er nog tal van andere CMS systemen die minstens zo goed werken en wellicht een stuk veiliger zijn dan WordPress. Staar je dus vooral niet blind op het feit dat een website altijd gebouwd moet zijn in WordPress.

Klaar om te groeien?

Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op via: 085 - 303 81 81