CMS (Content Management Systeem)

Download jouw gratis SEO checklist!
70+ checks voor direct meer resultaat uit je SEO

  • Direct gratis in je mailbox
  • Mis niets en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
  • Direct toepasbare SEO tips

Wat is een CMS?

Een content management systeem is een online webapplicatie waarmee je gemakkelijk een website kunt beheren zonder kennis van ingewikkelde code zoals PHP, CSS, JavaScript en HTML. Vaak worden CMS gebruikt voor websites en webshops zodat je zelf gemakkelijk teksten en foto's van je webshop kunt aanpassen, zonder dat je hiervoor je internet bureau of programmeur hoeft in te schakelen.

Dit kan vaak worden uitgebreid met bijvoorbeeld blog of nieuws modules zodat je zelf gemakkelijk nieuws- of blog berichten kunt toevoegen aan je website.

Welke CMS zijn er?

De 5 bekendste en meest gebruikte content management systemen (op volgorde van marktaandeel) die op dit moment gebruikt worden zijn:

  1. WordPress
  2. Joomla
  3. Drupal
  4. Magento
  5. OpenCart

Waarvan de bovenste drie vooral gebruik worden voor het bouwen van websites. En Magento en OpenCart voornamelijk ingezet worden voor het bouwen en onderhouden van webshops. Met uitzondering van WordPress dat met de plugin WooCommerce ook omgebouwd kan worden tot webshop.

Enchanted CMS; nummer 6 maar eigenlijk #1

Het Enchanted CMS is een door ons zelf ontwikkeld CMS met één doel centraal: dat het voor jou als klant zo gemakkelijk mogelijk is om je website aan te passen. Het is een super lichttgewicht CMS met alle functionaliteiten om je website snel te houden en dus hoog te laten scoren tussen de Google resultaten. Daarnaast is het CMS bijzonder makkelijk te gebruiken en oneindig uit te breiden met functionaliteiten en mee te laten groeien met je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een blog of vacature gedeelte dat u vanuit dezelfde omgeving gemakkelijk zelf kunt beheren. Maar ook mogelijkheden zoals een online portaal of medewerkers login behoren tot de mogelijkheden.

Wat is het verschil per CMS en wat zin de voor- en nadelen?

Zoals hierboven omschreven wordt een CMS dus vaak gebruikt om zelf wijzigingen aan te kunnen brengen aan je website of webshop. Zo maakt WordPress het mogelijk om binnen enkele muisklikken een complete website in elkaar te klikken en wordt dit ook gebruikt door veel web"bouwers". Waar dit voor veel mensen volstaat door met wat uitleg een eigen website te onderhouden, zie je bij de meer professionelere bedrijven dat er vaak een eigen of custom CMS gebruikt wordt. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de code achter de website professioneel geschreven is en blijft werken (ook na updates). En bevat de website bovendien alleen code die gebruikt wordt voor functionaliteiten en zal de website vele malen sneller laden dan een standaard thema/template website dat functionaliteiten bevat voor 1001 verschillende bedrijven.

Klaar om te groeien?

Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op via: 085 - 303 81 81