Acquisitiefraude

Download jouw gratis SEO checklist!
70+ checks voor direct meer resultaat uit je SEO

  • Direct gratis in je mailbox
  • Mis niets en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
  • Direct toepasbare SEO tips

Wat is acquisitiefraude?

Acquisitiefraude is het manipuleren van de data die verbonden is aan klantenwerving of acquisitie. Bijvoorbeeld door een adverteerder te laten denken dat een SEO campagne of een advertentie geplaatst én bekeken is. Bij acquisitiefraude betaal je geld om de zichtbaarheid van jouw website of dienstverlening te vergroten, alleen worden de statistieken van een campagne gemanipuleerd. Je denkt dat een advertentie goed wordt bekeken, maar in feite is jouw product, website of dienstverlening helemaal niet zichtbaar. 

Fraude met acquisitie

Acquisitie is ook online van cruciaal belang. Je wilt als bedrijf opvallen in de menigte, maar vooral bij jouw doelgroep en potentiële kopers. Dit kan door het lanceren van campagnes en door gebruik te maken van zoekmachine optimalisatie. Bijvoorbeeld wanneer je een product of een dienst wilt promoten of jouw online vindbaarheid en zichtbaarheid wilt verbeteren.

Daarvoor kun je gebruik maken van een SEO bureau. Zij maken doelgerichte en meetbare campagnes. De resultaten kunnen worden bijgehouden door middel van statistieken. Elke actie, aanpassing of weergave wordt opgeslagen. Deze gegevens zijn te beïnvloeden. De impressies kunnen bijvoorbeeld worden aangepast met speciale tools.

Het lijkt dan alsof een campagne goede prestaties levert, terwijl dat eigenlijk helemaal niet zo is. Je ontvangt dus statistieken die nergens op gebaseerd zijn. Acquisitiefraude voorkomen begint bij het selecteren van een betrouwbare marketing specialist. Toch zijn er nog meer manieren om fraude met online klanten verweving te kunnen voorkomen.

Acquisitiefraude voorkomen

Acquisitiefraude wil je het liefst voorkomen. Wees dus selectief als je wilt samenwerken met een online marketing bureau. Door te kiezen voor een betrouwbare SEO specialist met voldoende goede referenties en aantoonbare resultaten, kun je fraude voorkomen.

Een betrouwbaar marketingbureau geeft je inzicht in waar je mee samenwerkt, welke activiteiten ze uitvoeren en welke meetbare resultaten dit oplevert. Hieronder voorzien we je van nog een aantal praktische tips waarmee je acquisitiefraude kunt voorkomen.

  • Controleer de rapporten die je ontvangt van de specialist. Ga na of de Google ranking, het aantal bezoekers en de conversies met elkaar overeenkomen. Vertaalt de data zich ook echt in conversies? Voer zelf testen uit of laat dit over aan een derde partij. Zij kunnen controleren hoe doeltreffend de acquisitie is.
  • Vraag altijd om een klantenlijst. Controleer vervolgens of deze klanten ook daadwerkelijk een samenwerking hebben met het marketingbureau van jouw keuze.
  • Doe onderzoek naar de methoden die worden gebruikt voor acquisitiefraude. Als je weet hoe deze fraude in zijn werk gaat, merk je bijzonderheden sneller op.
  • Bots worden ingezet om verkeer naar een website te sturen. Als er sprake is van acquisitiefraude worden ads ook wel eens in een speciaal gedeelte van een website geplaatst. Deze is niet zichtbaar maar meet dus wel het aantal impressies.

Klaar om te groeien?

Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op via: 085 - 303 81 81