Citation Flow en Trust Flow

Download jouw gratis SEO checklist!
70+ checks voor direct meer resultaat uit je SEO

  • Direct gratis in je mailbox
  • Mis niets en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
  • Direct toepasbare SEO tips

Citation Flow en Trust Flow: wat is de betekenis en wat zijn de verschillen?

Citation Flow is een metriek die verwijst naar de populariteit van een link op een website. Zonder rekening te houden met de kwaliteit van die link. Trust Flow analyseert de betrouwbaarheid van een website door deze te meten. Met Trust Flow of Citation Flow kan Google een website eenvoudig rangschikken op kwaliteit, autoriteit en betrouwbaarheid.

Wat is Citation Flow?

Citation Flow, ook wel CF genoemd is een handelsmerk van Majestic. Hiermee kun je meten hoe populair een link op een website is. De kwaliteit van de links is daarbij niet van belang. Een goed voorbeeld zijn adult websites. Deze hebben een hoge Citation Flow. Toch zijn de links niet van hoge kwaliteit. Veel doorverwijzende links hebben invloed op een goede Citation Flow.

Als de Trust Flow toeneemt, geldt dat ook voor de Citation Flow. Maar, als de Citation Flow toeneemt wil dat nog niet zeggen dat ook de Trust Flow stijgt. Wanneer een website met een hoge Citation Flow verwijst naar jouw website, dan krijgt de Citation Flow een boost. Als websites met een hoge Citation Flow maar een lage Trust Flow naar jouw website linken, heeft dit op zijn beurt een negatieve invloed op jouw Trust Flow.

Wat is Trust Flow?

Trust Flow, ook wel TF genoemd analyseert hoe betrouwbaar een website is. Dat gebeurd door het meten van de kwaliteit van de website. Kwaliteit is van essentieel belang binnen deze metriek. Als een link die naar jouw website verwijst autoritair en kwalitatief is, dan zal jouw Trust Flow toenemen.

Een goede Trust Flow is moeilijker te verkrijgen dan een hoge Citation Flow. Deze zal dus altijd hoger worden dan de Trust Flow en niet omgekeerd. Bijvoorbeeld omdat er voldoende links zijn met elk een verschillende relevantie. Zelfs als je een goede linkbuilding strategie ontwikkelt. Er zijn namelijk altijd directories of backlinks die niet erg kwalitatief zijn.

Tegelijkertijd is er een direct verband tussen de Trust Flow en het organische verkeer. Als een website een hoge Trust Flow heeft, dan betekent dit dat de website veel kwalitatieve backlinks heeft die Google beloont. In feite wordt je dus ook hoger gerangschikt.

Wat is de interactie tussen Citation Flow en Trust Flow?

Wat is een goede verhouding tussen de Citation Flow en de Trust Flow? De beste verhouding lijkt 1 te zijn. De gemiddelde Trust to Citation Flow ratio zou 0.50 moeten zijn. Een hoge ratio wordt toegekend aan autoritaire en betrouwbare website.

Als de website een Citation Flow heeft die veel hoger is dan de Trust Flow, dan bevat de website hoogstwaarschijnlijk veel links van lage kwaliteit. Nu de kracht van PageRank afneemt, zijn flow metrics van belang. Google hecht veel waarde aan statistieken.

Het gebruikt domein autoriteit, Trust Flow of Citation Flow wordt door Google gezien als een van de belangrijkste ranking factor.

Klaar om te groeien?

Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op via: 085 - 303 81 81