Affiliate netwerk

Download jouw gratis SEO checklist!
70+ checks voor direct meer resultaat uit je SEO

 • Direct gratis in je mailbox
 • Mis niets en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
 • Direct toepasbare SEO tips

Wat is een affiliate netwerk?

Een affiliate netwerk is een tussenpersoon tussen publishers en aanbieders, ook wel een website die publishers en aanbieders (adverteerders) met elkaar in contact brengt. Het netwerk brengt publishers in contact met bedrijfseigenaren voor het promoten van diensten of producten in verschillende niches. Een affiliate netwerk voorziet de publisher van de gestelde voorwaarden en een platform. Ook begeleidt het netwerk alle processen.

Hoe werkt een affiliate netwerk?

Een affiliate netwerk verbindt twee partijen met elkaar. In dit geval zijn dat de publisher en de aanbieder. Door het inschakelen van een affiliate netwerk kan de aanbieder meer verkopen, acties of engagement creëren. Zijn producten of diensten worden in ruil voor een commissie door de publisher gepromoot. Dat gebeurt met een affiliate link die voorzien is van een code.

Net zoals de publisher verdiend ook een affiliate netwerk een commissie wanneer er een verkoop of een actie plaatsvindt. Een netwerk kan ook geld verdienen aan zijn affiliates. Met maandelijkse abonnementen, aanmeldingen of technische werkzaamheden.

Affiliate netwerk of programma?

Er is een verschil tussen een affiliate netwerk en een affiliate programma. Een netwerk is een platform voor alle aangesloten aanbieders. Hier kun jij je als publisher aanmelden wanneer je de producten of diensten van de aangesloten bedrijven wilt promoten. Wanneer je door het netwerk wordt toegelaten, kun je een keuze maken uit de campagnes van de beschikbare aanbieders. Dit wordt een affiliate programma genoemd. Sommige aanbieders of bedrijven hebben een eigen programma voor affiliates.

Voorbeelden van affiliate netwerken

Er zijn ontzettend veel verschillende affiliate netwerken. Allemaal hanteren ze verschillende voorwaarden. Je hebt de keuze uit verschillende niches, producten en diensten. Hieronder zie je enkele voorbeelden van veel gebruikte affiliate netwerken en werkwijzen.

 • PayPro: Paypro is een Nederlands affiliate netwerk dat voornamelijk digitale producten aanbiedt. Zoals trainingen en e-books. De commissie per verkocht product ligt vrij hoog. Paypro hanteert een minimale uitbetaling van € 10.
 • TradeTracker: Tradetracker is een groot netwerk dat affiliates en aanbieders in ruim 25 landen bij elkaar brengt. In Nederland vind je er producten van bedrijven zoals Xenos en AliExpress. Het netwerk biedt verschillende affiliate programma’s inclusief promotiemateriaal. De minimale uitbetaling is vastgesteld op € 25.
 • Tradedoubler: Tradedoubler is een affiliate netwerk dat zowel Nederlandse als buitenlandse programma’s aanbiedt. Zoals Mediamarkt en Vistaprint, maar bijvoorbeeld ook van BudgetAir.
 • Daisycon: Daisycon is een bekend netwerk dat actief is in Nederland en het buitenland. Zoals Duitsland en Denemarken. Je kunt er producten en diensten promoten. Bijvoorbeeld van Allianz en Ohra. Daisycon betaalt uit vanaf € 25.
 • Awin: Awin is een affiliate netwerk van de Bijenkorf. Het is wereldwijd actief en heeft verschillende bedrijven onder haar hoede. Zoals Youfone en Aegon. Om lid te worden van het netwerk betaal je een bedrag van € 5 per aangemelde website.
 • Bol.com: ook de producten van Bol.com kun je als affiliate promoten. Dat kan via de netwerken van Awin of TradeTracker. Het programma betaalt uit bij een minimum van €25.
 • Finance Ads: Finance Ads is een affiliate netwerk waar je financiële diensten kunt promoten. Je ontvangt een commissie bij het openen van een bankrekening of het afsluiten van een verzekering.
 • Coolblue: Coolblue maakt gebruikt van het Partnerize netwerk. De commissie die je ontvangt als je een product verkoopt varieert van 2 tot 10% van de verkoopprijs.
 • Amazon: Amazon is een ontzettend bekend en veelgebruikt affiliate netwerk. In Nederland is het affiliate programma actief onder de naam Amazon Partnernet. De commissies kunnen oplopen tot 14%. Je kunt jezelf al vanaf € 10 laten uitbetalen.
 • Wehkamp: Wehkamp is Nederlands grootste online warenhuis. Ook zij hebben een programma voor publishers of affiliates. Ze maken gebruik van het Partnerize affiliate netwerk. Bij Wehkamp kun je commissies verdienen die oplopen van 2 tot 12%. Hoeveel je verdiend is afhankelijk van het soort product en de productcategorie.

Klaar om te groeien?

Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op via: 085 - 303 81 81