Brandstore

Download jouw gratis SEO checklist!
70+ checks voor direct meer resultaat uit je SEO

  • Direct gratis in je mailbox
  • Mis niets en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
  • Direct toepasbare SEO tips

Wat is een brandstore?

Een brandstore richt zich op de verkoop van producten die afkomstig zijn van één merk. Het merk is uitsluitend bedoeld voor deze vorm van verkoop of is als merk een onderdeel van het assortiment van één webshop of winkel. Denk bijvoorbeeld aan een Adidas winkel of Apple store waar alleen producten van dit merk verkocht worden.

Hoe ziet een brandstore eruit?

Deze winkels verkopen producten van één merk. Een brandstore onderscheidt zich daarmee van andere winkels en webwinkels. Zo kun je bij Plutosport bijvoorbeeld een jack kopen van Puma en een paar schoenen van Adidas. Ga je vervolgens naar de officiële Adidas Store, dan kun je alleen sportkleding kopen van dit merk. Dat is een brandstore.

Winkels die zich richten op één merk zie je steeds vaker binnen de retail. Denk maar eens aan de vele merkwinkels in een outlet shopping mall. Hier vind je winkels van bijvoorbeeld Hugo Boss, Armani of Gucci. Ook shop-in-shop winkels kunnen een brandstore zijn.

Brandstore binnen een bestaande winkel

Een brandstore kan ook gevestigd zijn binnen een bestaande winkel die andere merken verkoopt. Dat noemen we ook wel shop-in-shop. Er is dus sprake van een winkel in een winkel. De afdeling in de winkel wordt onderhouden en beheert door het merk. De shop-in-shop methode kan zowel fysiek als online worden gebruikt binnen webshops.

Amazon is daar een goed voorbeeld van. Daar kun je kosteloos een brandstore openen als je een geregistreerd Amazon verkoper bent. Bezoekers kunnen jouw merkpagina makkelijk vinden maar je kunt ook nieuwe klanten bereiken.Daarnaast kun je jouw eigen brandstore gebruiken als onderdeel van jouw marketingactiviteiten of marketingstrategie.

Wat is wel of géén brandstore?

Als een merk zeggenschap en controle wil blijven behouden over hoe en waar hun product wordt verkocht, dan kan het merk kiezen voor een brandstore. Toch zijn niet alle winkels die exclusieve merken verkopen direct merkwinkels. De merken zijn in veel gevallen niet uniform. Denk maar eens aan huismerken van supermarkten. Aldi verkoopt geen exclusief huismerk. De Albert Heijn doet dat wel. De Zaanse Hoeve is alleen verkrijgbaar bij de Albert Heijn en bijvoorbeeld niet bij de Spar.

Klaar om te groeien?

Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op via: 085 - 303 81 81