302 redirect

Download jouw gratis SEO checklist!
70+ checks voor direct meer resultaat uit je SEO

  • Direct gratis in je mailbox
  • Mis niets en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
  • Direct toepasbare SEO tips

Wat is een 302 redirect?

Een 302 redirect is een tijdelijke omleiding van een URL naar een andere URL. Een bezoeker wordt tijdelijk doorverwezen naar een andere website of URL. Dit kan een intern of een extern domein zijn. Een 302 redirect wordt bijvoorbeeld toepast bij website onderhoud of als er sprake is van een tijdelijke storing. Ook de zoekmachine weet dat een 302 redirect niet permanent is. Een 302 doorverwijzing geeft geen linkjuice door van de oude naar de nieuwe URL.

Wat zijn de voordelen van een 302 redirect?

Een 302 redirect biedt voordelen. Bijvoorbeeld wanneer een website of webpagina tijdelijk niet bereikbaar is. Hetzij door technische problemen of omdat er onderhoudswerkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Met een tijdelijke 302 redirect behoud je de link juice op de oorspronkelijk pagina. Deze wordt niet doorgegeven.

Het verschil tussen een 301 en een 302 redirect

Er is een verschil tussen een 301 en een 302 redirect. Een 302 redirect wordt gebruikt voor een tijdelijke omleiding. Een 301 redirect staat voor een permanente verhuizing van een URL. De zoekmachines merken dit op en sturen de linkwaarde en de link juice na verloop van tijd door naar de nieuwe locatie. Dat gebeurt bij een 302 of tijdelijke redirect niet.

Het is belangrijk om de juiste redirects te gebruiken. Gebruik je een 302 redirect voor een permanente verhuizing of andersom, dan gaat de linkjuice of linkwaarde verloren. Dit heeft een negatief effect op de ranking binnen de zoekmachines. Iets dat je liever wilt voorkomen. Permanent of tijdelijk is dus het grootste verschil tussen een 301 en een 302 redirect.

Klaar om te groeien?

Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op via: 085 - 303 81 81