Wat kost het om een website te laten maken?

Download jouw gratis SEO checklist!
70+ checks voor direct meer resultaat uit je SEO

  • Direct gratis in je mailbox
  • Mis niets en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
  • Direct toepasbare SEO tips

Regelmatig krijgen wij de vraag "wat kost een website"? Of: "wat zijn de kosten om een website te laten maken"? Deze vraag is net zo moeilijk te beantwoorden als bijvoorbeeld: "wat kost een auto"? Een Audi met veel opties kost een veelvoud van bijvoorbeeld een Dacia. Zo is dat met websites eigenlijk ook.

De kosten van een website laten maken zijn grotendeels afhankelijk van twee factoren:

  1. Het ontwerp wil je een template website die meerdere keren gebruikt wordt of een maatwerk design?
  2. De functionaliteiten wil je een informatieve website met een contactformulier, ecommerce webshop of maatwerk functionaliteiten?

Kosten van een template website

Een informatieve website met contactformulier op basis van een template wordt al aangeboden vanaf 200 euro en zal hoogst waarschijnlijk op WordPress draaien. Bij de meer professionelere partijen moet je ongeveer denken aan 750 tot 1500 euro eenmalig. Een template website klinkt misschien niet heel positief, maar het wiel hoeft ook niet voor elk bedrijf 2x uitgevonden te worden. Je kunt het zien als een soort stramien waar nog veel in geschoven en aangepast kan worden. Zodat de website uiteindelijk helemaal de uitstraling en huisstijl van je bedrijf uitstraalt.

Kosten van een maatwerk website

Wil je een maatwerk ontwerp, maatwerk functionaliteiten of een combinatie van beide? Dan moet je denken aan een bedrag vanaf 2500 euro. Ook krijgen wij met enige regelmaat de onderstaande vragen:

Vraag: wat kost het om een Marktplaats website te laten maken?

Antwoord: dit is vanaf 50.000 euro en daar komt je marketing traject nog bij.

Vraag: wat kost het om een online profielen website te laten ontwikkelen?

Antwoord: dit begint bij 150.000 euro en is een heel team van specialisten voor nodig.

Kosten van een e-commerce webshop

De kosten voor het laten maken van een webshop beginnen bij ongeveer 5.000 euro en kunnen oplopen tot 50.000 euro of meer. Dit is op basis van professionele software zoals Magento of Shopware. Wil je een hele simpele webshop beginnen dan kun je er ook aan denken om WooCommerce te gebruiken in combinatie met WordPress. Of als je hier de kennis niet voor hebt kun je ook de software van Lightspeed of Shopify te gebruiken.

Onderhoudskosten van een website

Een website zonder onderhoud is vragen om problemen. Denk bijvoorbeeld aan beveiliging updates, of het maken van een back-up (het liefst elke nacht) van je complete website en alle e-mail. Mocht je zelf per ongelijk iets fout doen of er iets mis gaan met je website dan ben je het minste data kwijt en kun je altijd een back-up terug online zetten.

De kosten hiervan bedragen tussen de 10 euro per maand en 60 euro per maand bij een professionele partij. Voor webshops begint dit over het algemeen bij een professionele partij vanaf 65 euro per maand en kan oplopen tot enkele honderden euro's per maand in combinatie met een SLA.

Online marketing kosten

Het is 2021, in veel branches worden de eerste 4! resultaten in Google bezet door advertenties. Je kunt dus twee dingen doen: met online marketing aan de slag gaan, òf wachten tot je concurrent je inhaalt.

Marketing is altijd maatwerk en daarom is het moeilijk om een prijsindicatie te geven. Je kunt denken aan ergens tussen de 200 en 2500 euro per maand.

Klaar om te groeien?

Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op via: 085 - 303 81 81