Wat zijn de kosten van website onderhoud nu écht?

Download jouw gratis SEO checklist!
70+ checks voor direct meer resultaat uit je SEO

  • Direct gratis in je mailbox
  • Mis niets en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
  • Direct toepasbare SEO tips

Wat zijn de kosten voor het onderhoud van je website?

Het onderhouden van jouw website is belangrijk. Je wilt immers dat deze ook op lange termijn goed blijft presteren. Maar welke kosten brengt website onderhoud met zich mee. Dit zorgt ervoor dat je website up-to-date blijft en veilig tegen hackers of andere cybercriminelen. 

Binnen ons team werken we met een eigen CMS systeem waar alle websites op draaien. Dit werkt anders dan de bekende CMS systemen, zoals bijvoorbeeld WordPress. Deze CMS wordt namelijk voortdurend gekopieerd, elke website bestaat als het ware uit een website en een CMS. Waar bij ons alle websites op één CMS draaien. Het voordeel hiervan is dat je website altijd up-to-date is en je er verzekerd van bent dat alle code veilig is geschreven.

Ervaar jij problemen na het updaten van een website of thema binnen de CMS van bijvoorbeeld WordPress? Werkt jouw website niet optimaal of zelfs helemaal niet meer? Het website onderhoud uitbesteden is dan een goed keuze. Wij nemen je deze zorg voor je uit handen.

Wat zijn de onderhoudskosten van een website?

Als je jouw website optimaal wilt laten presteren is website onderhoud van groot belang. De onderhoudskosten van een website kunnen variëren. Dat is afhankelijk van het soort website dat je hebt. Een informatieve website is makkelijker te onderhouden dan een grote webshop.

De prijs voor website onderhoud wordt berekend op basis van een uurtarief. Het gemiddelde uurtarief voor het onderhouden van jouw website kan variëren van €45 tot €75 per uur. Daarvoor mag je de onderstaande dienstverlening verwachten.

De kosten voor website onderhoud bestaan onder andere uit:

  • Hosting en domeinnaam
  • E-mail en spamfilter
  • Back-ups van jouw website en jouw e-mail
  • Beveiligde SSL verbinding
  • Support en ondersteuning bij vragen over jouw website of e-mail
  • Up-to-date houden van het CMS en de template van jouw website

Is jouw website informatief en makkelijk van opzet? Dan kun je jouw website al voor €20 tot €50 per maand laten onderhouden. De prijs voor het onderhouden van gecompliceerde websites of grote webshops kunnen oplopen van €300 tot €500 per maand. Heb je nog geen website? Dan kun je het beste kiezen voor website design en onderhoud in één.

Website laten maken en onderhouden in één

Heb je nog geen website? Dan kun je deze het beste laten onderhouden door de webdesigners die jouw website ook maken. Zij weten als geen ander hoe jouw website is gebouwd en welk onderhoud er nodig is deze zo goed mogelijk te laten presteren.

Door een website te laten maken en onderhouden in één, weet je zeker dat alle belangrijke updates op een correcte manier worden doorgevoerd. Jouw digitale winkel blijft niet alleen up-to-date en gezond, maar ook veilig. En dat is natuurlijk zeker zo belangrijk.

Kosten onderhoud website per maand of per jaar

Als je jouw website door een professionele partij wilt laten onderhouden, kun je in de meeste gevallen kiezen voor een maand of een jaarcontract. Het afsluiten van een langdurig contract voor website onderhoud wil je voorkomen. Je weet nooit wat de toekomst brengt.

Misschien besluit je naar verloop van tijd om het onderhoud zelf uit te gaan voeren, of gebruik je jouw website maar tijdelijk. Vastzitten aan een langdurig contract is dan zonde van het geld. Kies daarom altijd voor een onderhoudspakket dat maandelijks opzegbaar is.

Zelf je website onderhouden?

Wil je zelf je website onderhouden? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld wanneer jouw website draait op WordPress, Joomla of Drupal. Dit zijn open source CMS systemen. Dat betekent dat ze voor iedereen toegankelijk en te gebruiken zijn. Het is ontzettend belangrijk om deze websites up tot date te houden.

Dat geldt zeker ook voor wat betreft de beveiliging. Deze CMS systemen worden namelijk door ontzettend veel mensen gebruikt. Omdat de code van deze systemen vrij toegankelijk is, zijn deze websites een ontzettend makkelijk doelwit voor hackers. Wil je het onderhoud van jouw website graag uit handen geven aan ervaren experts? Als online marketing specialist in Rijen (in de buurt van van Breda) verzorgen we deze werkzaamheden graag voor je.

Klaar om te groeien?

Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op via: 085 - 303 81 81