Is een korte domeinnaam beter voor SEO?

Download jouw gratis SEO checklist!
70+ checks voor direct meer resultaat uit je SEO

  • Direct gratis in je mailbox
  • Mis niets en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
  • Direct toepasbare SEO tips

Is een kortere domeinnaam beter voor je SEO?

Veel mensen denken dat een korte domeinnaam een positief effect heeft op de vindbaarheid van hun website op SEO gebied. Maar zoals Google topman John Mueller recent tweette, is de lengte van je domeinnaam geen ranking factor voor SEO.

John Mueller: "Domain name or URL length is not a factor. Shorter is not better for SEO. Maybe better or easier for marketing, which is seperate."

Korte domeinnaam John Mueller tweet

De voordelen van een korte domeinnaam

Een korte domeinnaam gebruiken heeft wel een aantal voordelen. Het is vaak makkelijker te onthouden.

Maar doordat er in de SERP resultaten van Google maar beperkt ruimte is om de URL van je website te tonen, kan een korte domeinnaam wel een positieve invloed hebben op de CTR (het percentage van mensen dat doorklikt op je link in Google). Als je een hele lange domeinnaam hebt blijft er weinig ruimte over voor de rest van de URL. 

In onderstaand voorbeeld zie je dat de URL van pacelab.co ook nog een deel van het onderwerp van de blog weergeeft. Je bent daardoor waarschijnlijk iets sneller geneigd om op dit resultaat te klikken. Het voorbeeld van www.searchenginejournal.com is zo lang dat er bijna niets van de URL meer getoond wordt. Al denk ik dat dit maar heel minimaal nadelig is voor je CTR omdat de meeste mensen aan de hand van de meta titel bepalen om wel of niet op een link te klikken volgens backlinko.com.

Lengte URL Google SERP

Klaar om te groeien?

Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op via: 085 - 303 81 81