Abbreviatie

Download jouw gratis SEO checklist!
70+ checks voor direct meer resultaat uit je SEO

  • Direct gratis in je mailbox
  • Mis niets en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
  • Direct toepasbare SEO tips

Wat betekent abbreviatie?

Abbreviatie betekent een afkorting van een woord die alleen de eerste letters omvat. Voorbeelden van abbreviaties zijn bijv. (bijvoorbeeld) en enz. (enzovoort). Abbreviaties worden ook gebruikt binnen de online marketing voor SEO doeleinden.

Abbreviaties binnen de online marketing en SEO

Een abbreviatie wordt gebruikt uit praktische overwegingen. Een verkorting in een tekst leest sneller en makkelijker. Bijvoorbeeld bij het gebruik van ingewikkelde benamingen. Daarnaast vereisen ze minder karakters. Dat is vooral handig wanneer een tekst binnen een bepaalde limiet moet passen. Abbreviaties worden ook gebruikt binnen de online marketing en zoekmachine optimalisatie of SEO. Ook deze afkorting is feitelijk gezien een abbreviatie.

Een webpagina wordt geoptimaliseerd met zoekwoorden. Op deze manier wordt een bedrijf of een merk beter gevonden in de zoekmachines. Toch is het belangrijk om keyword stuffing te voorkomen. Door het gebruik van abbreviaties kun je Google penalties ontwijken en gevonden worden op meerdere zoekwoorden. Je gebruikt namelijk verschillende termen.

Afkortingen gebruiken op de juiste manier

Ook voor het gemak kiezen de meeste mensen voor een afkorting wanneer zij een zoekopdracht plaatsen. Een persoon die geïnteresseerd is in zoekmachine optimalisatie, zal sneller zoeken op SEO in plaats van Search Engine Optimization.

Met een abbreviatie kun je een zoekwoord in een SEO tekst dus voorzien van verschillende schrijfwijzen. De meest bekende afkortingen hebben daarbij geen introductie nodig. Soms is een afkorting of verkorting minder bekend bij het publiek. Bijvoorbeeld wanneer deze branche gerelateerd is. Je kunt de abbreviatie dan de eerste keer volledig weergeven.

Zo weet iemand die bekend is met online marketing precies waar de abbreviatie CPS voor staat. Een leek weet in eerste instantie niet dat de afkorting staat voor Cost Per Sale.

Ook zoekmachines worden steeds beter in het ontdekken van de relatie tussen het volledige woord en de abbreviatie. Zeker wanneer je consequent bent in het gebruiken van dezelfde afkortingen voor termen. Bijvoorbeeld zou dus altijd bijv. moeten zijn in plaats van bv.

Klaar om te groeien?

Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op via: 085 - 303 81 81