Google AdSense

Download jouw gratis SEO checklist!
70+ checks voor direct meer resultaat uit je SEO

  • Direct gratis in je mailbox
  • Mis niets en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
  • Direct toepasbare SEO tips

Wat is Google AdSense?

Google AdSense maakt het voor website beheerders mogelijk om geld te verdienen met hun website. En is eigenlijk de andere kant van Google Ads (voorheen Google AdWords) waarmee je betaald om te adverteren. Website eigenaren, ook wel publishers genoemd kunnen ruimte aangeven op hun website waar advertenties getoond worden. Google sluit de contracten met de adverteerders en vult de ruimte op de websites met advertenties.

Google leest met behulp van een crawler de website uit en plaatst automatisch zo relevant mogelijke advertenties op de website. Als iemand op de advertenties klikt verdient de eigenaar van de website hiervoor geld. Hiervan gaat 68% naar de website eigenaar en 32% naar Google.

Google AdSense voorbeeld van advertenties
* Voorbeeld Google AdSense advertenties

Verschil tussen Google AdSense en Google Ads (voorheen Adwords)

Het verschil tussen Google AdSense en Google Ads is dat je het ene platform gebruikt om te adverteren voor je website (Google Ads). En het andere platform (Google AdSense) gebruikt om geld te verdienen met je website. Met het ene platform koop je als het ware relevante bezoekers in om uiteindelijk je producten of diensten te verkopen. En met het andere platform zet je de bezoekers die je website bezoeken om in geld doordat ze op banners klikken.

Hoe werkt Google AdSense?

Met Google AdSense kun je verschillende ruimtes op je website aangeven waar Google automatisch advertenties in plaatst. Je hoeft geen moeite te stoppen in het vinden van adverteerders voor je website en onderhandelen over de prijs. Dit neemt Google allemaal voor je uit handen. Google plaats zo relevant mogelijke advertenties bij de doelgroep van je website (deze advertenties worden ook wel display advertenties genoemd). Het kan ook zijn dat er remarketing wordt ingezet, je krijgt dan banners te zien van websites die je al eens in het verleden hebt bezocht maar nog geen aankoop hebt gedaan.

Hoeveel verdien je met Google AdSense?

Je krijgt via Google AdSense betaald per klik. De inkomsten hiervan variëren grofweg tussen de €0,10 en €1,00 per klik, dit is afhankelijk van het onderwerp waar je website over gaat en daardoor ook de advertenties die getoond worden. Als je een website hebt over hypotheken en er wordt een advertentie getoond voor het afsluiten van een hypotheek zal deze klik een veelvoud opleveren van bijvoorbeeld de advertentie hierboven van Nike op een plaatjes website.

Je krijgt uitbetaald via Google AdSense als je de drempelwaarde van 70 dollar hebt bereikt. Het kan zijn dat je je rekeningnummer nog moet verifiëren. Google maakt dan een bepaald bedrag over naar je rekening (een aantal centen) om te controleren dat jij de eigenaar bent van de rekening.

Dasboard Google AdSense inkomsten

Klaar om te groeien?

Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op via: 085 - 303 81 81